Ekonomi

100. Yıl İklim, Çevre ve Bilim Merkezi eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak

Açılışta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, merkezin çocukların eğitimine değerli bir katkı sağlayacağını belirterek, “Bilim Merkezimizde interaktif mekanizmalar mevcut.

Önümüzdeki dönemde çocuklarımızı belli bir program dahilinde buraya getirdiğinizde bu interaktif mekanizmalar onların eğitimine önemli katkılar sağlayacak. Önümüzdeki dönemde bilimsel etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir bilim fuarı düzenlemeyi planlıyoruz.

Türkiye’nin ve hatta dünyanın saygın bilim adamlarının öğrencilerimize ders vermesini sağlayacağız” dedi. Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilimleri Merkezi toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine kuruldu. Merkezin kapalı alanı 2 kattan oluşmakta olup yaklaşık 3 bin 500 metrekaredir. Merkezde ziyaretçiler iklim, çevre gibi farklı konuların yanı sıra deneysel ve uygulamalı etkinlikleri deneyimleme fırsatı bulacak.

Merkezde toplam 120 interaktif deney düzeneği yer alacak. Bu deneysel mekanizmalar sayesinde çocuklar; Yenilenebilir enerji, su kaynaklarının korunması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, enerji üretimi ve iklim değişikliği konularında bilgilendirme yapılacak.

Merkezde ayrıca iklim ve çevre stantları da yer alacak. Atölye çalışmaları, planetaryum, fuaye, bekleme alanı, bilimsel gösterilerin yapılacağı konferans salonunun yer aldığı merkezde ayrıca bilimsel çalışmaların satılacağı bir mağaza ve misafirlerin dinlenebileceği bir kafe de yer alıyor.

Birinci katta yer alan planetaryumda bilgisayar kontrollü çoklu projeksiyon cihazı ile kubbe şeklindeki yapı içerisinde güneş, yıldız, gezegen ve diğer gök cisimlerinin görüntüleri 360 derece yansıtılacak. Bu alanda uzaydaki hareketler gerçekçi bir şekilde tasarlanacak.

14 metre ekran çapı ve 120 yerleşik koltuk kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük planetaryumu, aynı zamanda 35 cm çapında bir yerleşik teleskopu da içeriyor. Ayrıca özel bir taşınabilir güneş teleskobu ve iki gece gözlem teleskopu da bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu