Haber

Avukat Bedia Teymur şunları yazdı: Malatya’ya üzülmeyin

AK Parti, başta deprem bölgesi olmak üzere birçok ilin belediye başkan adaylarını 18 Ocak Perşembe günü açıklayacak. Adayını merakla bekleyen illerden biri de Malatya. Özellikle son 10 gündür şehrin mevcut belediye başkanı. Selahattin Gürkan Aday olup olmayacağı çok konuşuluyor. Hatta son bir haftadır pek çok kişi aday gösterilmemesi halinde şehrin ahenginin bozulacağı endişesini dile getiriyordu.

BAŞARILI GRAFİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Peki halen mevcut belediye başkanlığı görevini sürdüren Selahattin Gürkan bu şehir için neden değerli? Bugün merkez ilçe olan Gürkan önceki dönemde de Malatya Tarihi dokusu oldukça yüksek olan Battalgazi’de AK Parti’de ilk dönem bağımsız olmak üzere 3 dönem ilçe belediye başkanlığı yaptı. 2019 yılında ilçedeki başarılı çalışmaları dikkat çekince Sayın Erdoğan, kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak aday gösterdi.

HİZMETTE HİÇBİR TARAF AYRIMI YAPILMADI

Elbette bu süreçte Gürkan’ı farklı kılan özelliklerden de bahsedeceğiz. Ancak onu temelden farklı kılan şey, Sayın Cumhurbaşkanımızın Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’un tüm sosyolojisini kucaklayan bir hizmet anlayışını benimsemiş olmasıdır. MalatyaBunu uyguladığına hiç şüphe yok.

Nitekim bu yaklaşım sayesinde; Malatya Türkiye’nin geçmişten gelen kapsayıcı kültürel kodlarını hayata geçirmeyi başaran bir isim oldu. Sadece temsil ettiği AK Parti camiasına veya kendi kanaatini oluşturan topluma değil, toplumun kendisi gibi düşünmeyen farklı katmanlarına da hizmet etmeyi şiar edinmiş bir isim.

Gürkan, göreve geldiği 2019’dan sadece bir yıl sonra, pandemi üç yıl sürmesine rağmen hiçbir bahanenin arkasına saklanmadı ve batağa düşen belediye şirketlerine yeniden kâr sağlamayı başardı. Bununla da kalmadı, adeta bankalara teslim olan belediyenin kredi borçlarını da ödedi.

YAPTIĞI İMAR DÜZENLEMESİ KİMSEYE KULLANMADI.

Tabii bir ekip kentte deprem öncesinde imar yönetmeliği imzalayınca bugün karşıdaki kümeyle sorunlar yaşamaya başladı. Bunun en çarpıcı örneği şuydu; Gürkan’dan önce Meşale kümesine yakın bir grup iş adamı, bir önceki belediye meclisinin eski otogarın yerini alan ve 24 kata izin veren imar yönetmeliğini geçirmeyi başarmıştı. Ancak Gürkan göreve gelir gelmez, “Şehrin deprem riskini göze alarak burada verilen 24 kat iznini 12 kata indirdi.”

İşte o gün kıyamet geldi. Gürkan bir anda bu grup tarafından “istenmeyen adam” haline getirildi. Gürkan’ın döneminde kimseye yüksek yapı ruhsatı verilmediği ortaya çıktı. Gürkan’ın ne kadar haklı olduğu deprem olunca ortaya çıktı.

Gürkan köken itibariyle Milliyetçi bir aileden gelmektedir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı kaderi paylaşan ve bu misyonu yerine getirenler MalatyaBunu uygulamak için çok çalışan bir isim.

2019 SEÇİMLERİNDE REKOR OY ALDI

Bugün Malatya kırsalında hangi köye giderseniz gidin, Sünni olsun, Alevi olsun, Gürkan’ın son 5 yıldaki hizmetlerini görmek mümkün. Hatta 2019 seçimlerinde rekor oy alan az sayıda ilden biri de Malatya oldu.

Elbette bugün deprem olmasaydı belki de tüm bunlar konuşulmayacaktı. Ancak son dönemde dahi Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle paralellik gösteren bir Belediye Başkanının depremin sorumluluğunu üstlenmesi pek vicdani bir yaklaşım olmaz.

Çünkü açık ve net yazmamız gerekirse bugün Gürkan’ı istemeyenler, geçmişte bu imar iznini imzalamış veya bundan bir şekilde yararlanmış yerel çıkar gruplarından birden fazlasıdır. Düşünün, 3 yıldır ülkeyi kasıp kavuran bir salgın yaşayacaksınız, büyük bir şok yaşayacaksınız ama şehrinize hizmet etmek için çok çalışacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımız Gürkan’ın bu özelliğini en iyi bilen kişilerden biridir.

BETON SANTRALLERİNİN HAKİMİYETİNE SON VERİLDİ

Malatya’daki beton santralleri depremin ardından vicdanını kaybederek metreküp betonu vatandaşlara 3 katı fiyata satmaya başladı. Gürkan ne yaptı? Şehrin doğusuna ve batısına beton santrali kurdu. Fiyatları otomatik olarak düşürdü. Fırınlar fahiş fiyatlara ekmek satınca Belediye, Ekmek Fabrikası’nın kapasitesini 10 kat artırdı. Önümüzdeki günlerde açılacak olan Dünya Kayısı Merkezi’nin kurucusu oldu. Bütün ilçelerde arıtma tesisleri kurdu. Kapalı sporBu 5 yılda salonlar, gençlik merkezleri, tabiat parkları ve aklımıza gelmeyen onlarca hizmeti Malatya halkına kazandırdı.

Evet Malatya şu anda harabe durumda. Devlet bu bölgede var gücüyle çalışıyor. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz yılda şehrin yeniden ayağa kalkması için her zaman esnafın, vatandaşın, çiftçinin ve köylünün yanında oldu. Özetlemek gerekirse Malatya’da toplumun çoğunluğu tarafından sevilen, hizmeti tartışılmaz, işi sadece Malatya’da olan bir Belediye Başkanı vardır.

Sonuç olarak;

Bütün bu gerçeklere rağmen ne yazık ki Malatya’da sayıları 150-200’ü bile geçmeyen bu grubun, sırf Malatya’da hakimiyetini yeniden kazanmak için Sayın Cumhurbaşkanımızı etkileyecek bazı isimleri devreye sokması, Malatya’daki iktidarla oynamaktan başka bir şey değildir. bir şehrin kaderi.

Malatya’ya üzülmeyin!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuları dikkate alacağından şüphemiz yok.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu