Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 24,20 puan ve yüzde 0,30 artışla 8.040,29 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,52, holding endeksi ise yüzde 0,33 arttı. Branş endekslerinde en çok kazanan yüzde 0,94 ile finansal kiralama faktoringi olurken, en çok kaybeden ise yüzde 0,20 ile sigorta oldu.

Dün dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 0,10 kayıpla 8.016,09 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki dönemde atacağı para politikası adımlarına ilişkin belirsizliğin devam etmesine rağmen küresel hisse senedi piyasalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde olumlu bir trendin gözlemlendiğini belirterek, yoğun veri gündeminin uzadığını söyledi. Bugün yatırımcıların odak noktası haline geldi.

Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcı Anketi ve uluslararası yatırım pozisyonu bilgilerinin yurt içinde ve yurt dışında takip edileceğini, ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın İngiltere’deki perakende satış açıklamalarının da devam edeceğini belirtti. Almanya ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi. Michigan Üniversitesi tüketici inanç endeksi ve ikinci el konut satış verilerinin takip edileceğini belirtti.

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 8.100 ve 8.150 puanlarının direnç konumunda olduğunu belirterek, 8.000 ve 7.900 seviyelerinin destek olarak öne çıktığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu