Haber

CHP’li Battal İlgezdi’den İmamoğlu’na tepki! Ortada geçen diyaloğu paylaştı

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi Ataşehir’de bir otelde yapıldı. İlçe Başkanı, İlçe İdare Kurulu ve İl Kongresi delegelerinin seçildiği kongreye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi kongrede yaptığı konuşmada CHP’de değişim tartışmalarına değindi. “Seçmen bize küserken bir anda tabloyu masaya yatırmak en büyük hatadır. Ekrem İmamoğlu Bey’e belediye başkanları toplantısında bu değişiklik olayını sordum. ‘Bana bu değişiklikten bahset’ dedim, ‘Bilmiyorum’ dedi. Değişimin ne olduğunu bilmeden hangi değişimden bahsediyorsun? Değişiklik nedir? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapacağı yer değildir.” Kongrede konuşan CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, “Bu gemi batmaz dostum, CHP’nin gemisi batmaz” dedi. herhangi biri. Biz direnişin ve devrimin örgütüyüz, vazgeçmeyeceğiz.”söz konusu.

“PARTİDE KEMAL SEN BAŞLA BEN GELİYORUM DİYEN BİR EKİP”

CHP’deki değişim tartışmasına yaptığı konuşmada değinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sayın Genel Başkan aday olunca en doğru aday o dedik, yüzde 10 farkla seçimi kazandık. Seçim kaybedildi, bir gün sonra karargaha gittim. Genel lider tek başına oturuyordu, hayat böyle, kaybedenin yüzü soğuk. Nedense partinin kendisi siyasi değerlendirme yapmıyor ve burada benim başkanlarım var, benim genel başkan yardımcılarım var, belediye başkanlarım var, ilçe başkanlarım var. Hiçbir siyasi değerlendirme yapmadan, ilçelerinde, teşkilatlarında, parti meclislerinde hiçbir toplantı yapmadan, sözde ‘Kemal sen kalk ben geliyorum’ diyen bir ekip partide ayağa kalktı. ‘Değişim’, Değerli arkadaşlar, bu arkadaşlar CHP’nin hiçbir geleneğini, kültürünü bilmiyorlar. Ecevit’in nasıl bu partinin genel başkanı olduğunu, bu değişimin nasıl olduğunu hiç okumadılar. Elbet hepimiz değişeceğiz, bu koltuklar kimsenin babasının malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu gidecek, bir gün obur gelecek, Battal İlgezdi gidecek, bir gün obur buraya gelecek. Burada parti meclislerini, kendi örgütlerimizi konuşacağız” dedi.

“İMAMOĞLU’YA DEĞİŞİM NEDİR diye sordum, ‘BİLMİYORUM’ DEDİ”

İlgezdi, konuşmasının devamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortasında belirttiği bir diyaloğu paylaşarak, “Günlerdir televizyonları açıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel televizyonlarında izliyoruz. Yerel seçimlere 8 ay kala Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu handikapın içine kimsenin sokmaya hakkı yok.Seçmen bize küserken birden bire tablo koymak en büyük hatadır.Ekrem İmamoğlu Bey’e sordum. Belediye Başkanları toplantısında bu değişiklikle ilgili ‘Bana bu değişikliği anlatın’ dedim ‘Bilmiyorum’ dedi ‘Değişim nedir bilmeden, ne değişiklikten bahsediyorsunuz? Ne değişikliğinden bahsediyorsun? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin icraat yapacağı yer değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’yi kuran ve Cumhuriyeti kuran partidir. Yani ‘Sen git Kemal ben geliyorum’ diyen parti kullanılmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu