Ekonomi

Citi, Arista Networks’ün Satın Alma notunu koruyor, hisse hedefi 300$

Salı günü Citi, Arista Networks’ün (NYSE:ANET) satın alma notunu ve 300,00 $ fiyat hedefini yineledi ve hisse senedindeki son düşüşe rağmen olumlu görünümünü korudu. Ağ ekipmanı şirketinin hisseleri, güçlü bir Aralık çeyreği raporlamasının ve Mart çeyreği tahminleriyle beklentileri karşılamanın yanı sıra 2024 için %10-12’lik satış büyüme tahminini doğrulamasının ardından %6 düştü.

Citi, piyasanın tepkisini, büyük bulut sağlayıcılarının son zamanlardaki iyimser sermaye harcaması tahminlerinin ardından artan 2024 görünümüne ilişkin artan yatırımcı beklentisine bir yanıt olarak görüyor. Ancak firma, Arista’nın rehberliğini temkinli buluyor, yeni CFO için bir tampon sunuyor ve Ethernet yapay zekanın benimsenmesinin yeni aşaması göz önüne alındığında ihtiyatı yansıtıyor.

Arista Networks CEO’su Jayshree, şirketin Infiniband ile rekabet eden beş büyük Ethernet kümesinden dördünü güvence altına alma başarısı da dahil olmak üzere birçok kilometre taşının altını çizdi. Bu, Arista’nın Ethernet pazarındaki artan varlığının bir kanıtı olarak görülüyor.

Citi, Arista’nın 2024 ve 2025 mali yıllarına ilişkin hisse başına kazanç (EPS) varsayımlarını sırasıyla %3 ve %2 artırdı. Firmanın Arista Networks’ün potansiyeline olan inancı, şirketi 2024 için en iyi ağ ekipmanı seçimi olarak Citi Focus List’te tutma kararıyla daha da vurgulandı. Bu seçim, Arista’nın sürdürülebilir kurumsal büyümesine ve yapay zeka ile ilgili harcamalardan gelen artan katkılara dayanıyor.

Özetle, Citi’nin Arista Networks’e olan desteği güçlü olmaya devam ediyor ve şirketin 2024 görünümünü yıl ortasına kadar yükseltebileceği yönünde beklentiler var. Bu güven, Arista’nın Ethernet alanındaki stratejik başarılarından ve önemli teknoloji trendlerine uyumundan kaynaklanmaktadır.

InvestingPro Analizi

Arista Networks (NYSE:ANET) finansal yoluna devam ederken, YatırımPro Metrikleri şirketin mevcut değerlemesi ve performansı hakkında daha derin bir anlayış sağlar. Arista, teknoloji sektöründe 87,38 milyar dolarlık piyasa değeri ve 45,84 Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla öne çıkıyor. 2023’ün 3. çeyreğinden itibaren son on iki ay için ayarlandığında F/K oranı yavaş yavaş 46,5’e yükseliyor ve bu da yatırımcıların şirketin kâr kapasitesine olan inancını yansıtıyor.

Üstelik Arista, 2023’ün 3. çeyreğine kadar son on iki ayda %42,37’lik önemli bir artışla güçlü bir gelir artışı gösterdi. Bu, analistlerin bu yıl içinde bekledikleri satış büyümesinin üzerinde bir rakam. YatırımPro İpuçları İle uyumludur. Şirketin finansal sağlığı, etkin yönetim ve sağlam bir rekabet avantajına işaret eden %60,76’lık güçlü brüt kar marjı ile desteklenmektedir.

İstikrar arayan yatırımcılar, YatırımPro Arista’nın, sitesinde bulunan 19 ek ipucu arasında öne çıkan düşük fiyat oynaklığı da onları rahatlatabilir. Arista’nın mali durumlarını daha derinlemesine incelemeyi düşünenler için platform, yatırım kararlarına yön verecek zengin bilgiler sunuyor. Kullanıcılar deneyimlerini geliştirmek için PRONEWS24 Kupon kodunu kullanarak yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim elde edebilirler. Yatırımcılar, ellerindeki bu araçlarla kendilerini Arista Networks’ün stratejik pazar hareketlerinden ve potansiyel büyüme gidişatından yararlanacak şekilde konumlandırabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu