Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Millet Camisi’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Millet Camisi’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mescitlerin işlevlerine dar bir perspektiften yaklaşmak yerine daha geniş bir perspektiften bakmanın faydasını gördüğünü, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolunun onları mescitlere alıştırmak olduğunu vurguladı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep’te Şehir Hastanesi ve Şahinbey Millet Camisi’nin açılış törenine ve deprem konutlarının teslimine katılmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yararlanıcılar, Şahinbey Millet Camii’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, mescidlerin işlevlerine dar bir perspektiften yaklaşmak yerine daha geniş bir perspektiften bakmayı faydalı bulduğunu, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolunun ise onları mescitlere alıştırmak olduğunu vurguladı. .

“Camilerimizin rollerine dar bir perspektiften yaklaşmak yerine daha geniş bir perspektiften bakmamızın faydalı olacağını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin buluştuğu bu güzel eserle hızla gelişen, 1 milyon 300 bin nüfuslu Şahinbey ilçemizde cami eksikliğinin büyük oranda azaldığına inanıyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet’e teşekkür ediyorum” dedi. Bu güzel eseri için Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz.Selçuklu ile Osmanlı’yı buluşturan mimarisiyle Şahinbey Millet Camii, sosyal tesisleriyle bir yaşam alanı olarak donatıldı.Her ne kadar bazı insanlar verilen hizmete hala gözlerini kıssa da, fırsatların bu şekilde sunulmasını çok değerli buluyorum. Mescidlerimizde özellikle 4-6 yaş arası çocuklara yönelik hizmet verilmektedir.Millet ve milletin manevi ve inanç dünyası ile sorunları olan belli kesimler dışında herkesin bunları hoş karşılamasını çok değerli buluyorum. Mescidleri sadece günde 5 vakit namaz kıldığımız yerler olarak göremeyiz.Mescitlerimiz birlik, beraberlik ve beraberliğin yanı sıra müminler arasındaki sonsuz kardeşliğin simgesidir. Mescidler yaşamın merkezi ve bulunduğu ortamın kalbi haline gelmiştir. Başta Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi olmak üzere camilerimizin rolleri Konuya dar bir perspektiften yaklaşmak yerine daha geniş bir perspektiften bakmamızın faydalı olacağını düşünüyorum. “İbadet ettiğimiz mekanların ötesinde, bu mekanları merkez haline getirerek kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız” dedi.

“Çocuklarımızın ellerinden sevgiyle tutmalı ve onları camilerimize daha sık getirmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuklarımızı sevgiyle ellerinden tutup mescitlerimize daha sık getirmeliyiz. Hanımlarımızın bu mekanlardan daha sık faydalanmalarını sağlamalıyız. Gençlerimizin mescitlerle bağlarının güçlü olmasını sağlamalıyız. Bu da Kur’an ziyafetleri, söyleşiler, sohbetler, Mevlid-i Şerifler ve çeşitli etkinliklerle sağlanmaktadır.” Bu güzel eserin hakkını vermenin yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı kendilerine, ailelerine, vatanlarına, milletlerine, devletlerine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek ancak bu şekilde mümkündür. Aksi takdirde nesillerimizin alkolün, kumarın, uyuşturucunun, terörün, şiddetin pençesine düşmesini engelleyemeyiz. Bu yüce görev için çalışanlara, nesillerimizi, başlarına gelen birçok haksızlığa rağmen koruyan kurumlarımıza, vakıflarımıza, derneklerimize ve belediyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Allah’tan bizleri sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, mabedsiz, minaresiz, ezansız bırakmamasını niyaz ediyorum. Görenleri büyüleyen, iç huzuru veren, dış dünyadan manevi dünyamızı dönüştüren bir dünyadır. “Her şeyi dünyayla bütünleştiren bu harika eserin tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Millet Camisi dualarla ibadete açıldı. – GAZİANTEP

haberaltintas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu