Haber

Depremin ilk yılı: Üç berber aynı prefabrik alanda çalışıyor

Hatay’da 6 Şubat’ta yaşanan depremde iş yerlerini kaybeden üç berber, aynı çatı altında çalışmanın avantajlarını paylaşıyor.

Merkez Antakya ilçesinde yaşayan berber Hakan Fidanboy’un evi ve işyeri, 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde hasar gördü.

Prefabrik iş yeri başvurusunda bulunan Fidanboy’a, yapılan kura sonucu Akasya Mahallesi prefabrik pazarında dükkan hediye edildi.

Fidanboy, işini kaybeden meslektaşları Mustafa Akar ve Ayhan Çaparalı ile temasa geçerek aynı prefabrik binada birlikte çalışmayı teklif etti.

Arkadaşlarının teklifi kabul etmesi üzerine üç arkadaş aynı prefabrik binada çalışmaya başladı.

‘BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ, FAYDALANMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Hakan Fidanboy, depremde yakınlarının yanı sıra 40 yıldır hizmet verdiği iş yerini de kaybettiğini söyledi.

Devletin desteğiyle toparlanmaya çalıştıklarını belirten Fidanboy, prefabrik dükkanında işini sürdürdüğünü söyledi.

İşyerini geçimini kaybeden iki arkadaşıyla paylaştığını belirten Fidanboy, şöyle devam etti:

“Birçok sevdiklerimizi kaybettik. Çok acımız var ama devletimiz yanımızda, acımızı bizimle paylaşıyorlar. Prefabrik de olsa bir iş yerimiz var. Burada üç iş ortağı olarak, konsorsiyum olarak çalışıyoruz. Burada acıları birlikte yaşıyoruz, birlikte çalışıyoruz, evimizden kazanç sağlamaya çalışıyoruz. Onları yalnız görüyorum. “Onları bırakamam. Ben de aynı durumda olsaydım beni yalnız bırakmazlardı. Sırt sırta verip ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. Üç farklı esnaf iken şimdi üçümüz aynı işte çalışıyoruz.”

‘OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ’

Cumhuriyet Caddesi’ndeki berber işletmesi yıkılan 45 yaşındaki berber Mustafa Akar, meslektaşlarıyla aynı yerde çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Arkadaşı sayesinde işe dönmenin huzurunu yaşadığını belirten Akar, “Mutluyuz, birlikte çalışıyoruz. Çok şükür uyumumuz var. Kâr hiç sorun değil, omuz omuza çalışıyoruz.”

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki berber dükkanı yıkılan 36 yaşındaki esnaf Ayhan Çaparalı da geçimini meslektaşlarıyla omuz omuza çalışarak kazandığını ve halinden memnun olduğunu kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu