Haber

Dört kişiyi yaralayan ‘Cane Corso’ köpeğinin sahibine hapis cezası istendi

Ankara’da dört kişiyi yaralayan “Cane Corso” cinsi köpeğin sahibi Umut Batuhan Y. hakkında “muhtemel kastla silahla yaralama” suçundan 100 bin liraya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 4 yıl 6 ay.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, 3 Mayıs’ta Oran Sitesi’ndeki evine gelen Umut Batuhan Y., aracını otoparka park ettikten sonra yanındaki köpeğiyle manyetik alanı geçti.

Asansöre binen zanlı, bahçe katına geldiğinde tasmasını çıkardığı köpeği bırakıp apartmana girdi.

Bu sırada eşi ve iki çocuğuyla birlikte apartmandan ayrılan anne E.Ç, köpeğin üzerlerinde olduğunu fark etti.

Köpeğin önüne atlayan bayan, 7 ve 11 yaşındaki çocuklarına zarar gelmesin diye yere düştü. Kocasının ve çevredekilerin müdahalesiyle köpekten kurtulmayı başaran anne ve çocukları, apartman girişine sığındı.

E.Ç’nin yanı sıra müştekiler E.Ö, H.Ö. ve M.Ö. köpeğin saldırısına uğradığı sırada ellerinden, ayak bileklerinden ve yüzünden yaralandı.

Site güvenliği de sorumludur

Sözü iddianameye konu olan zanlı Umut Batuhan Y. sokakta bulduğu köpeği sahiplenip evine getirdiğini, bir süre sonra hayvanı tasmasını çıkarıp bahçeye bıraktığını söyledi. yaşadığı siteden.

Köpeğin birine saldıracağını tahmin etmediğini öne süren zanlı, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

İddianamede, köpeğin müştekilere güvenlik kamerası görüntülerinden farklı bir saat diliminde saldırdığı belirtilirken, bu nedenle olayın yaşandığı sitenin güvenlik müdürü Emin K, müdür yardımcısı Yusuf Ö. ve güvenlik görevlileri Berkay D.

Emre D’nin “özen yükümlülüğüne aykırı davranarak” müştekileri yaraladığına dikkat çekildi.

Bu kapsamda, sanık Umut Batuhan Y’nin “silahla kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 ay, birbirlerine “taksirle yaralama” suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu