Haber

Jet Fadıl’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Aralarında Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ve yakınlarının da bulunduğu 10 sanıklının yargılanmasına devam ediliyor.

“Caprice Gold” ve “Caprice Maldives” gayrimenkul projelerinde 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla devam eden davanın duruşması İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Akgündüz’ün yeğeni, tutuklu sanık Mehmet Salih Obut ile çok sayıda müşteki ve parti avukatı katıldı. Tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Duruşmada konuşan Fadıl Akgündüz, 2013 yılında dershanelerin kapatılma sürecinde FETÖ’cülerin kendilerinden haraç talebinde bulunduğunu, reddedince örgütün kendilerine yönelik kara propaganda başlattığını savundu.

“Tutuklanacağım yaygarası çıktı ve tutuklandım”

Akgündüz, yargılama sürecinde müvekkillerini yönlendiren derneğin FETÖ ile ilgili medya temelinde kurulduğunu belirtti. “Paralel medyada çıkan haberlerle davayı yönlendirmeye çalıştılar. O sırada yurt dışında olmama rağmen geldim ve tutuklandım. Tutuklanacağımı biliyorlardı. Aynı şekilde bir önceki duruşmada da yaygara koptu. sosyal medyada tutuklanacağımı söylediler ve tutuklandım.”sözünü kullandı.

Sanık Akgündüz, Maldivler Projesi için toplanan paranın yaklaşık 27 milyon lirasının iade edildiğini belirtti.

Tahliye ve beraat istedi

Dava konusunun hukuki bir uyuşmazlık olduğunu öne süren Akgündüz, bu sürecin tamamlanmasıyla müştekilerin mağduriyetlerinden kurtulacağını kaydetti. Sanık Akgündüz, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada dinlenen sanık Mehmet Salih Obut, imza yetkisine sahip olduğu için davaya dahil edildiğini belirterek, müştekilerin sorununun çözüme kavuşturulmasından büyük memnuniyet duyacağını belirtti. Sanık Obut, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Şikayetçinin avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanık Fadıl Akgündüz’ün tutukluluk halinin devamını talep etti.

tutukluluğunun devamına karar verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında tutuklama kararının devamına karar veren heyet, ifadesi alınmayan müştekiler yönünden belgelerin ayrılmasına karar verdi.

Taraflara mütalaalarını savunmaları için süre tanıyan heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Hatalar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldives ön ödemeli devre mülk projeleri kapsamında 349 kişiden para tahsil edildiği ancak sözleşme kararlarının alınmadığı belirtildi. yerine getirilmiştir.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının iade edilmediği belirtilen iddianamede, sanıkların 349 hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası isteniyor. şikayetçiler

Bu iddianame dışında sanıklar istikametinde birden fazla iddianame hazırlanmış ve bire bir işlem bu dava ile birleştirilmiştir. Birleştirilen belgelerle davadaki sanık sayısı 10’a, mağdur sayısı ise 614’e yükseldi.

Jet Fadıl tutuklandı

Davanın 27 Ocak’ta görülen duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Fadıl Akgündüz’ün “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 1842’den 6 bin 140 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanıklardan Mehmet Salih Obut için aynı suçtan 1803 yıldan 6,10 yıla kadar hapis cezası talep edilen mütalaada, sanıklardan Avniye Obut ve İbrahim Obut için 1800 yıldan 6 bin yıla kadar hapis cezası istendi. sanıklar

Mahkeme, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un, istenen cezaların yüksek olması ve firar şüphelerini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu