Haber

Kaçak ağa yakalanan deniz kaplumbağası kurtarıldı

Kaçak ağa yakalanan deniz kaplumbağası kurtarıldı

Adana’nın Karataş ilçesinde denize atılan kaçak ağa yakalanan deniz kaplumbağası, Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

ADANA -Adana’nın Karataş ilçesinde denize atılan kaçak ağa yakalanan deniz kaplumbağası, Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Denetleme ekipleri, yasaklı yerde ve izinsiz olta ağlarıyla kaçak avcılıkla mücadele kapsamında, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri denetim ekiplerinin denetimini yapmak üzere yola çıktı. Karataş ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi kıyılarında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na göre. Ekipler bir süre sonra kaçak olarak denize atılan ağları tespit etti. Kurumun aracına ağı bağlayıp kıyıya çeken ekipler, ağa yakalanan deniz kaplumbağasını tespit etti. Deniz kaplumbağası bıçak ve makas yardımıyla ağdan kurtarılarak tekrar denize gönderildi.

Yenilenebilir stoklar ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik kontrollerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu