Haber

Mersin’de tefeci zanlılarına operasyon: 9 tutuklama

Mersin’de tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kişilere yüksek faizle para vererek tefecilik yapan şahıslar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişinin kimliklerini belirledi. Maddi sıkıntı içinde olan ve kendilerine haksız menfaat sağlayanlar. Şahısların vatandaşlara borç verdikleri, verdikleri paraların karşılığında boş senet imzalattıkları, daha sonra da senetleri bizzat doldurdukları ve anapara tutarını sabit tutarak düzenli olarak şikayetçilerden faiz tahsil ettikleri belirlendi. ardından senetlere karşı icra takibi başlatarak şikayetçilerin taşınmazlarına el koydu. 7 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklanırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. – MERSİN

koprubasi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu