Haber

Novartis 14 ilacın satışını durdurdu

Türkiye’de ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olan ilaç sektöründe kriz derinleşiyor. Son olarak Novartis şirketi, KOAH, epilepsi, Alzheimer, migren ve göz hastalarının kullandığı 14 kritik ilacın satışını döviz kuru gerekçesiyle durdurma kararı aldı.

Sözcü’nün haberine göre satışı durdurulan ilaçlar arasında KOAH, göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları yer alıyor. Bu ilaçlardan bazılarının Türkiye’de eşdeğeri yok.

Üretimi durdurulan ilaçlar şunlardır: Exelon Transdermal Patter, Exelon Kapsül, Exelon Oral Solüsyon, Trileptal Sinema Kaplamalı Tablet, Trileptal Oral Solüsyon, Desferal, Oxis Turbuhaler, Oxis Accuhaler, Oxis Diskus, Oxis Inhaler, Lumigan, Glaucomet, Aurogan.

Novartis İlaç Türkiye İrtibat ve Hasta İlişkileri Müdürü Nilüfer Gürpınar Güner, “Exelon, Trileptal ve Desferal isimli ürünlerimizin ülkemizdeki fiyatlarından dolayı uzun süredir ciddi sorunlar yaşıyoruz. “Mevcut ekonomik koşullar ve kur farklılıkları nedeniyle ürünlerimizin bazı formlarının pazara sunulmasını durdurmak zorunda kaldık.”

birecik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu