Haber

Slovenya’da sel ve yıldırımda 3 kişi öldü Slovenyalılara evde kalın çağrısı

– Slovenya’da sel ve yıldırım nedeniyle 3 kişi öldü

Slovenya’dan evde kal çağrısı

LYUBLYANA – Slovenya’nın kuzeyinde meydana gelen sel ve yıldırım düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Sloven hükümet yetkilileri vatandaşları ‘evde kalmaları’ konusunda uyardı.

Slovenya, şiddetli yağışların neden olduğu sel baskını ile çabasını sürdürüyor. Yurdun kuzey ve batısında meydana gelen sel felaketinde can kaybı yaşandı. Şiddetli yağışların vurduğu ülkede, Kamnik kasabasında bir kadın, Kranj kenti yakınlarındaki dağlık bir bölgede Hollanda asıllı iki kişinin daha ölü bulunduğu açıklandı. Polis Maja Adlesiç, 3 kişinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kamnik’te sel ölümlere neden olurken, Kranj kenti yakınlarındaki dağlık bölgede yıldırım çarpması ölümlere neden olmuş olabilir. Ölümlerin nedenleri araştırılıyor.” dedi.

Sel nedeniyle yolların ve köprülerin kapatıldığı ülkede, Slovenya Çevre Ajansı hava durumu alarmını en yüksek seviyeye çıkardı. Yetkililer, şiddetli yağışların devam edeceğine değinerek, nehirlerde meydana gelebilecek su baskınlarına karşı vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulundu. Celje kentindeki Savinja Nehri kıyısında yaşayan binlerce kişinin tahliyesi için de yetkililer çalışma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu