Haber

Ukrayna: Düşman, “Suriye’de sözde yakma taktiğine” geçti

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Alexander Sirskiy, Bahmut tarafında Rusya’nın “Suriye’de sözde imha taktiğine” geçtiğini bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, savaşın sıcak noktalarından biri olan Bahmut’u ziyaret eden Sirskiy, birlik komutanlarından savunma süreci ve acil çözüm gerektiren güncel sorunlar hakkında bilgi aldı.

Söz konusu cephede sorunların çözümüne yönelik kararlar alan ve hedefler belirleyen Sirskiy, Bahmut istikametinde savaşan askerleri devlet madalyaları ve hediyelerle ödüllendirdi.

Sirskiy, burada yaptığı açıklamada, Ukrayna askerlerinin eylemlerinin Rus güvenlik şirketi Wagner’i zayıflattığını ve bu nedenle bu şirketin Bahmut’taki savaşa özel kuvvetler ve hava taarruz birliklerini dahil etmek zorunda kaldığını belirtti.

Bahmut’taki çatışmaların her iki taraf için de çetin geçtiğine işaret eden Sirskiy, “Düşman Suriye’de sözde yakma taktiğine geçti. Hava saldırıları ve top atışlarıyla binaları ve mevzileri yıkıyor.” sözünü kullandı.

Bahmut’u savunmaya devam ettiklerini kaydeden Sırsakiy, durumun zor ama idare edilebilir olduğunu ifade etti.

“Rusya son gün 8 bölgeye saldırdı”

Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçlerine bağlı Askeri Basın Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rus ordusunun son gün Ukrayna’nın 8 bölgesine baskın düzenlediği belirtildi.

Rusların 142 yerleşim yerine farklı silahlarla saldırdığı iddia edilen açıklamada, saldırılarda 83 sivil altyapının vurulduğu belirtildi.

Açıklamada ölüm ve yaralı bilgilerine yer verilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu