Ekonomi

Woodward hisseleri raporlama ve zammın ardından piyasa sonrası %8’in üzerinde yükseldi

FORT COLLINS – Enerji dönüşüm ve kontrol çözümlerinde küresel bir lider olan Woodward, Inc. (NASDAQ:WWD), analist beklentilerini aşan sonuçlarla 2024 mali yılı için güçlü bir ikinci çeyrek bildirdi. Woodward’ın hisseleri bu habere %8,56’lık bir artışla olumlu yanıt verdi.

Şirketin hisse başına kazancı (EPS) 1,62 $ olarak gerçekleşti ve analist tahmini olan 1,33 $’ın önemli ölçüde üzerine çıktı. Gelir de tahminleri aşarak 807,04 milyon $’lık beklentiye karşılık 835 milyon $’a ulaştı.

Şirketin performansı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla net satışlarda %16’lık güçlü bir artışı yansıtıyor ve Woodward’ın havacılık ve endüstriyel pazarlardaki ürünlerine yönelik sağlam bir talebi gösteriyor. Etkileyici finansal sonuçlar, operasyonel mükemmellik ve özellikle daha yüksek uçak kullanımı ve fiyat gerçekleşmesi sayesinde satışlarda %14’lük bir artış görülen Havacılık ve Uzay segmentindeki önemli satış büyümesine bağlanıyor. Endüstriyel segment de, büyük ölçüde Çin’deki karayolu doğal gaz kamyonu işinin genişlemesi ve enerji üretimindeki güçlü talep nedeniyle %20’lik kayda değer bir satış büyümesiyle katkıda bulundu.

İleriye dönük olarak Woodward, 2024 mali yılı için tüm yıl beklentilerini yükseltti. Şirket, konsensüs tahmini olan 5,38 doların aksine artık 5,70 ila 6,00 dolar aralığında bir EPS bekliyor. Gelir tahminleri de 3,245 milyar dolarlık analist konsensüsüne kıyasla 3,25 milyar dolar ile 3,35 milyar dolar arasına yükseltildi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Chip Blankenship, şirketin gidişatına duyduğu güveni dile getirerek şunları söyledi: “Operasyonel mükemmelliğe odaklanmamız, tüm üyelerimizin çabaları sayesinde önemli satış büyümesi ve marj genişlemesi sağlamaya devam ediyor.” Ayrıca hem Havacılık ve Uzay hem de Endüstriyel segmentlerdeki güçlü büyümenin ve şirketin Woodward ürün ve hizmetlerine yönelik güçlü talepten yararlanma becerisinin altını çizdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

pazarlar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu