Haber

AK Parti’nin atama talebine HDP’den olumsuz yanıt! 2 sebep var

HDP Küme Başkan Yardımcısı Hakkı Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin başörtüsü anayasa değişikliğiyle ilgili istediği atamaya olumsuz yanıt verdiklerini belirtti.

“SEÇİM MANEVRASINDAN ÇIKIŞ YOLU”

Cumhur İttifakı’nın başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği önerisine ilişkin tutumlarını daha önce açıkladıklarını belirten Oluç; Hak ve özgürlüklerin ayrım gözetmeksizin bir bütün olarak ele alınmasını istediklerini söyledi. HDP’li Oluç, adaletsizliğin, ayrımcılığın, eşitsizliğin, hukuksuzluğun yaşandığı, özgürlüklerin ve demokrasinin ağır saldırılar altında olduğu bir süreçte başörtüsü değişikliği önerisinin tek başına özgürlükler sorununa dair bir analiz üretmeye yetmeyeceğini savundu. Oluç, bu adımı bir seçim hareketi olmaktan çıkarmanın yolunun ayrımcılığı ortadan kaldıracak bir değişiklikten geçtiğini anlattı.

KAPATMA EYLEMİ VE HAZİNE YARDIMININ BLOKLANMASINA ATIFLAR

Önerilerine yanıt verilmediğini belirten Oluç, şöyle devam etti: “Adalet ve Kalkınma Partisi küme yönetimi bugün anayasa değişiklik teklifini görüşmek üzere Çarşamba günü bizden randevu istedi. Bu talebi hem küme yönetimimizde hem de parti yönetimimizde görüştük. Bizim duruşumuz, HDP’ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının tüm hızıyla devam etmesi, partimizin son anayasal hakkı olan Hazine yardımının siyasi baskılar sonucu bir hak gaspı olduğu yönündedir. İktidar bloğunun Anayasa Mahkemesi tarafından ve Anayasa’ya aykırı olarak Anayasa Mahkemesi’nin Cumhur İttifakı bileşenlerinin ağır baskısı altında kalması nedeniyle Anayasa değişikliği teklifini Adalet ve Kalkınma Partisi küme yönetimi ile görüşmeme kararı aldık. olay.

“Görüşmeyi Samimi ve Güvenilir Bulmuyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Kümelenmesi yönetiminin çabalarını elbette değersiz bulmuyoruz. Ancak hükümetin bize yönelik politikaları nedeniyle böyle bir buluşma yerinin ortadan kalktığını düşünüyoruz. Her gün mevcut Anayasa’nın bile çiğnendiği, hukukun askıya alındığı bir süreçte anayasa değişikliğini tartışmayı samimi, inandırıcı ve güven verici bulmuyoruz.”

Oluç, 4-5 ay sonra seçimlerin yapılacağı bir ortamda HDP’ye yargı vesayetinin uygulandığını, siyasetin yargı üzerinden tasarlandığını ve partisine yönelik tasfiye politikalarının devam ettiğini savundu. Seçimlerin adil, demokratik ve eşit bir ortamda yapılmayacağına dair emareler olduğunu belirten Oluç, bu ortamda teklifin tartışılmasını samimi ve inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu