Sağlık

Dünyanın En Yaşlı Doktoru Dr. Tucker Asla Yapmadığı 5 Şeyi Açıkladı

Dünyanın en yaşlı doktoru olan Dr. Howard Tucker, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrını anlattı ve formda kalmanın ipuçlarını verdi. bağımsız türkler Tercüme ve Sağlık Dairesi’nden Çağla Üren’in derlediği haberde, 100 yaşındaki bir hekimin uzun ömür için asla yapmadığı 5 şeye yer verildi. Uzman Nörolog, hastalarının kendisinden nasıl sağlıklı ve keyifli olunacağına dair ipuçları istediğini belirterek, hayatta hiç yapmadığı 5 şeyi anlattı.

İşte 100 yaşındaki bir doktorun asla yapmadığı 5 şey:

Günlerimi emekli olarak geçirmiyorum

Howard Tucker, CNBC’deki yazısında uzun yaşamın sırlarını paylaştı. 75 yılı aşkın süredir çalıştığını söyleyen Dr. Tucker, Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek onu görevdeki en yaşlı doktor yaptı. Tucker, “Sevdiğiniz ve hala çalışabileceğiniz bir işiniz varsa, emekliliği ertelemeyi düşünün. “Emekli olan ve günlük rutinlerini aktif tutmayan birçok insan bilişsel gerileme riski altındadır” diyor.

Formdan Düşmüyorum

Dr. Tucker’a göre 80’li yaşlarının sonlarına kadar yüzmek, koşmak, yürümek ve kayak yapmak onu güçlü ve sağlıklı tutan şeyler. Doktor Tucker, “Artık kayak yapmıyor olmama ve eskisi kadar aktif olmamama rağmen, haftanın çoğu günü koşu bandındayım” diye ekliyor.

ben sigara içmem

Tucker, 1930’larda lisedeyken babasına sigara içmek istediğini söylediğini ve babasının onun cesaretini kırdığını anlatıyor: “Sigaranın kansere, felce, periferik arter ve koroner arter hastalığına ve diğer akciğer ve damar hastalıklarına neden olduğunu artık biliyoruz. kardiyovasküler hastalıklar.”

Ölçülü Olurum Ama Kendimi Kısıtlamam

Tucker, her gün olmasa da en sevdiği yiyecekleri yediğini belirtiyor. Ara sıra içki içtiğini ve biftek yediğini ancak her öğünde salata, brokoli ve brüksel lahanası tükettiğini vurguluyor: “Uzun yaşamanın asıl sırrı sır saklamamaktır. Bu yüzden elimizdeki zamanı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”

Bilgimin boşa gitmesine izin vermeyeceğim

Tucker, “Asistanlarıma ve öğrencilerime öğretmekten büyük zevk alıyorum ve onlardan çok şey öğreniyorum” diyen Tucker, bildiklerini aktarmanın ve kullanmanın değerine dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu