Haber

Enkazın altından çıkan anne ve kız 18 gün sonra tekrar bir araya gelince duygusal anlar yaşandı.

Enkazın altından çıkan anne ve kız 18 gün sonra tekrar bir araya gelince duygusal anlar yaşandı.

ISPARTA – Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıdan etkilenen Hatay’da enkazdan beşinci gününde kurtarılan küçük İrem’in Isparta’da tedavi gören annesine kavuşmasıyla duygulu anlar yaşandı.

Hatay’ın Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi’ndeki bir apartmanda mahsur kalan 27 yaşındaki Halime Bağrıçık, Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremin ardından ilk gün enkazdan kurtarıldı. Genç bayan, Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sol kolunu kaybeden Bağrıçak, 7 yaşındaki kızı İrem Bağrıçık’ın Hatay’da kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, annenin çağrısını cevapsız bırakmadı. Enkazın beşinci gününde kurtarılarak Adana Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve bir bacağını kaybeden 7 yaşındaki kızı İrem’i Isparta’daki annesine kavuşturdu. Buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Şükrü Başdeğirmen ve eşinin kızına kavuşmak için çok çalıştıklarını belirten anne Bağrıçık, “Kızımı depremin olduğu ilk günden beri görmedim. Çok şükür Şadiye Hanım yoğun bakımda ziyaretime geldi. çocuğumu görmek istediğimi söyledi ellerinden geleni yaptılar çocuğun tedavisi oldu biraz zaman aldı çok şükür çocuğum geldi dedi.

“İrem çok mutluydu”

Küçük İrem’in annesine kavuşma sürecini anlatan Başdeğirmen, “Ben Hatay İskenderun’dayken eşim aradı ve İrem’i getirmemizi istedi. Burada annemiz ve kızımız İrem, ağır bir kolonun altına sıkıştı. bu depremde olay olmuş orada tedavi görüyormuş annesi de burada bir hastane görmüş tedavi olmuş ikisi ayrı yerlerde eşim halime ile ben İrem ile ordayım uzun uğraşlar sonucu kavuşabildik.İrem annesine kavuştuğu için çok mutlu oldu.Umarım bundan sonra hep birlikte daha güzel günlerimiz olur.” dedi.

“2 çocuğunu, anne ve babasını kaybetti”

Deprem anında yaşadıklarını anlatan küçük İrem, “Dolabın altındaydım, dedemin ve annemin eli dolaba girmiş” dedi.

Halime Bağrıçak’ın ise 10 aylık kızı Selma Nur ile 5 yaşındaki kızı İnci, anne ve babasını depremde kaybettiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu