Sağlık

Erzurum’da içme suyu deposunda ölü fare bulundu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum Karayazı İlçesi’nin Karaağıl Mahallesi’ndeki içme suyu deposundan çıkan ölü fare görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Halkın sağlığını ciddi şekilde tehdit eden görüntüye tepki gösteren Tanal, “İlkel su deposunu kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışan Karaağıl Mahallesi sakinleri, musluktan içtikleri sudaki ölü fareleri çıkarıyor. 2023 Türkiye’sine ait bu görüntüler hepimiz için utanç verici!” söz konusu.

GÖRÜNTÜLER TAAHHÜT EDİLMİŞTİR

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından Erzurum Karayazı ilçesine bağlı Karaağıl Mahallesi’ndeki içme suyu deposundan ölü farelerin çıktığı sahneyi paylaştı. Tanal yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

“YETKİLİLER NEREDE?”

Erzurum Karayazı İlçesi’ne bağlı Karaağıl Mahallesi’nde şebeke sistemiyle meskenlere dağıtılan ilkel içme suyu deposundan mide bulandıran görüntüler. İlkel su deposunu kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışan Karaağıl Mahallesi sakinleri, musluktan içtikleri sudan ölü fareleri çıkarıyor. 2023 Türkiye’sine dair bu sahneler hepimizi utandırıyor! Vatandaşına temiz içme suyu ulaştıramayan bir yönetim anlayışı olabilir mi? ErzurumBüyükşehir Belediyesi, Karayazı Kaymakamlığı, Erzurum Valiliği, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri nerede?

“İLK SU DEPOLARI”

Mahalle sakinleri içtikleri suyun kansere neden olduğundan şüpheleniyor. Peki Sağlık Bakanlığı Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Karaağıl İlçesine gidip su örneğini analiz etti mi bu güne kadar? Karaağıl Mahallesi’nde ilkel su depoları ve boru hatları temizlenmemekte ve musluklara gelen su miktarı yok denecek kadar azdır. Havanın sesi sudan değil musluklardan geliyor!

“YAŞAM HAKKI KUTSALDIR”

“Yaşama hakkı kutsaldır ve tüm hakların üzerindedir. Yaşam hakkı, Anayasamızın 17. maddesinde güvence altına alınmıştır. Anayasa’nın 56. maddesinde ‘Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı vardır ve Devlet, herkesin yaşamını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesinden sorumlu olduğu vurgulanmaktadır.”

“KİRLİ VE SAĞLIKSIZ”

“Ancak ülkeyi yönetenler anayasal görevini yerine getirmeyerek kirli ve sağlıksız içme suyu tüketmek zorunda kalan Karaağıl Mahallesi sakinlerinin sağlığını ve hayatını tehlikeye atıyorlar. Halkın sağlığı tehlikede, yaşam hakkı tehdit altında” Erzurum Karayazı Karaağıl Mahallesi’nde tehlike! İlgili kurum ve merciler neredesiniz?”

piraziz-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu