Haber

‘Foça’ adaşı ile kardeş oldu

İZMİR (İGFA) –Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Kenandüz, Semih Uzun ve Kenan Gülay, kardeş şehir Foça’yı tanımak, şehirlerini tanıtmak ve ortak projeler oluşturmak için Bosna Hersek Foça Belediye Başkanı Muyo Sofraciya’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muyo Sofraciya, Bosna Hersek’te sıcak ilgi ve sevgiyle karşıladıkları konuk heyet aracılığıyla Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça halkına selamlarını iletti.

5 BİN CEVİZ FİDANI DİKİLECEK

İki Foça Belediyesinin bundan sonra daha sık bir araya geleceğini ifade eden Meclis Üyesi Kenan Gülay, “Bosna Hersek’in farklı şehirlerinden ve Balkan coğrafyasının farklı yerlerinden Türkiye’ye gelen Boşnakların bir kısmı Foça ilçemize yerleşti. . Atalarım Balkan coğrafyasından gelip Foça’ya yerleşmişler. İzmir nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı Rumeli ve Balkan göçmenidir.” söz konusu.

İzmir Foça Belediyesi olarak Bosna Hersek’te aynı adı taşıyan Foça Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Gülay, “Bu kapsamda hazırladığımız ‘Bir Fidan Bir Umut’ projesini hayata geçireceğiz. kardeş şehir Foça’da kısa sürede. Gerçekleştireceğimiz bu ilk projede kardeş şehrimiz Foça’ya 5 bin ceviz fidanı dikilecek.” söz konusu.

Bosna Hersek Foça Belediye Başkanı Muyo Sofraciya, İzmir’in önde gelen tarihi ve turistik ilçelerinden Foça Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sofraciya, “İmzaladığımız kardeş şehir protokolünden tabi ki çok memnunuz, şimdi kardeş şehrimizin getireceği ceviz fidanlarının bir an önce Foça’mıza kazandırılması için gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi. söz konusu.

Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Gorajde Belediye Başkanı Ernest İmamoviç ile de bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu