Haber

Özel: TBMM Başkanı Kurtulmuş, danışma kurulunu olağanüstü toplantıya çağıracak

Yargıtay Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında 3’üncü Ceza Dairesi’nin suç duyurusunda bulunması Türkiye’de gündem oldu. Gece parti kümesini inanılmaz bir şekilde toplayan CHP lideri Özgür Özel“Bu, Parlamentoya karşı bir darbe girişimi. Tüm halkımızı bu darbe girişimine direnmeye davet ediyoruz,” dedi ve bugünkü yeni açıklamasında Türkiye’nin Büyük Ulusal Meclis Konuşmacısı Numan Kurtulmuş Kurtulmuş’un konuyla ilgili danışma kurulunu olağanüstü toplantıya çağıracağı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık görev süresine son vererek CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, göreve çok hızlı başladı. YargıtayÖzel, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u aradığını belirterek, “Kendisinden TBMM Danışma Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırmasını talep ettim. İçinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimi.”

Sosyal medya hesabından paylaşımına devam eden Özel, “Ev sahipliği yaptığı Filistin Heyeti ile planladığı programların ardından gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Ben şahsen Danışma Kurulu toplantısına katılacağım. Partimiz adına onun başkanlığında toplandı.”

“DOĞRUDAN BİR İSYAN GİRİŞİMİDİR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Partisinin TBMM’deki muhteşem grup toplantısının gece saatlerinde yaptığı hamleye tepki gösterdi. Özel konuşmasında şunları söyledi: “Bu karar açık bir darbe girişimidir. Can Atalay’ı mağdur eden bir karardır ama hedefleri sadece Can Atalay ile sınırlı değildir. Anayasayı hiçe saymaya, Anayasaya direnmeye, Anayasaya direnmeye kalkışmaktır. Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Yargıtay’ı doğrudan ayaklandırmak.” eliyle.

“FİLLER DÖVÜŞTÜĞÜNDE ÇİMLER EZİLİR”

Kendilerini Meclis’ten, Meclis Başkanı’ndan, milli iradeden üstün görüyorlar. Karar, Meclis’e darbe girişimi, Anayasa’ya darbe girişimi, Anayasa Mahkemesi’nin tüzel kişiliğine darbe girişimidir. Filler kavga ederken çimenler eziliyor gibi görünüyor ama görünen o ki Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay kavga ediyor ve Can Atalay’ın hakları ezilmenin çok ötesinde. Onlarla çatışan Cumhur İttifakının ta kendisidir. Kriz Cumhur İttifakının krizidir. Kriz MHP-AK Parti krizidir. AK Parti içindeki klikler arasında bir çatışma krizidir.

“Sayın KURTULMUŞ DİRENİRSE ARDINDA CHP’Yİ BULACAK”

Bunu yakalayıp direnmek gerekiyor. Halkımızı bu isyanı bastırmaya davet ediyoruz. Kim bu darbeye direnirse arkasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni bulacaktır. Sayın Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı olarak bu darbeye direnirse, direnmelidir de arkasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni bulacaktır.

“DEVLET KRİZİ ÇIKARMAK İSTİYORLAR”

Bu mahkeme açıkça Anayasa Mahkemesine itiraz ediyor. ‘Anayasaya rağmen bizi bağlamaz’ diyorlar. Anayasa Mahkemesi üyeleri bireysel ve kurumsal olarak buna direnip gereğini yapacaksa arkasında Cumhuriyet Halk Partisi vardır. ‘Biz yargı krizi, devlet krizi yaratmak istiyoruz’ diyorlar. Bu karar gerçekten kopuk bir yaklaşımdır.

“Erken SAATLERDE KURTULMUŞ’U ARAYACAĞIM”

Sabah erkenden Sayın Numan Kurtulmuş’u ayrı ayrı telefonla arayacağım ve yarın tüm grupların liderlerini ve genel başkanlarını onun başkanlığında istişare konseyi toplantısı yapmaya davet edeceğim. Danışma kurulunun toplanmasını ve danışma kurulunun yarınki Meclis’in çalışma planı hakkında yeniden karar almasını, adalet oturumu yapmasını ve içinde bulunduğumuz adalet krizini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin nasıl çözeceğine karar vermesini talep ediyoruz. Sayın Numan Kurtulmuş’tan acil randevu talep ediyorum.

“KAPALI OTURUM TALEP EDECEĞİZ”

Daha sonra bizzat Cumhuriyet Halk Partisi, adaletin toplanması talebini Meclis gündemine taşıyacak. Gerekirse kapalı oturum talep edeceğiz ve kapalı oturumda tüm milletvekilleriyle içinde bulunduğumuz büyük krizin ne anlama geldiğini konuşacağız. Oturum açıldığında parti kümelerinin Cuma-Cumartesi-Pazar günleri Anayasa ve adalet komisyonlarından birer temsilci ile gerekli çalışmaları yapmasını ve pazartesi günü adalet komisyonuna havale edilmek üzere bu yargı krizinin sorumluluğunu üstlenmesini öneriyoruz. .

“MİLLETVEKİLLERİ KAPALI OLSA DA MECLİS’İ BIRAKMAZ”

Bizim bir dayatmamız yok ama bu yargı krizini çözecek fikrimiz ve irademiz var. Cumhur İttifakı, ‘Kendi aramızda kavga ederiz ama sizinle işbirliği yapmayacağız’ derse, önce bu adalet oturumunu teklif edeceğiz. Eğer yaparlarsa, yapacaklar. Olmazsa, genel kurul talebimiz reddedilirse adalet oturumunu bu parlamentoda sürdüreceğiz. Kapatılsa bile milletvekillerinin tamamı meclisten ayrılmayacak.

“TÜM MİLLETVEKİLİLERİ DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ”

Daha sonra ikinci bir karar alıncaya kadar Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM’nin açık olduğu her saat Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirip adalet konusunu gündeme getirmeye devam edecek, ancak Meclis kapalıyken en az 20 milletvekili adalete devam edecek. oturum açın ve izleyin. Bu konunun Türk kamuoyuna maliyeti olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bu darbe girişiminin püskürtülmesi için üzerine düşeni yapacaktır. Sadece parlamentoda değil… Halkı direnmeye çağırıyoruz. Tüm milletvekillerini direnişe çağırıyoruz.

“SOKAKLARDA, MEYDARLARDA DİRENECEĞİZ”

Bugün Anayasayı yürürlükten kaldıranlara karşı sessiz kalmanın günü değil. Tarih sessiz kalanları da, direnenleri de yazacak. Tüm halkımızı bu darbe girişimine direnmeye davet ediyoruz. Her tepkiyi tam olarak destekliyoruz. Sivil toplumun ve meslek kuruluşlarının yanındayız. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz; “Bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız”

NE OLDU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararına uyulmaması gerektiğine hükmetti. Daire, ihlal kararına olumlu oy veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında “yargı aktivistliği” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, Atalay’ın milletvekilliğinden çıkarılma sürecinin başlatılması yönündeki kararı da TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu