Haber

Pasaport başvurularında büyük artış! Günlük başvuru sayısı 8 binden 48 bine yükseldi.

Nüfus müdürlükleri yılbaşından önce pasaport randevuları için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yılbaşındaki artışlara ileride yakalanmak istemeyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerinde kuyruk oluşturdu, günlük başvuru sayısı 6 kat arttı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport başvuru taleplerini karşılamak amacıyla mesaiye başladığını duyurdu.

TALEP BU YIL ÇOK ARTTI

Genel Müdürlük, bazı yayın organlarında çıkan “Aralık ayında pasaport randevusu verilmedi” haberine ilişkin açıklama yaptı. Uzun yıllardır 2 milyon civarında olan yıllık pasaport talebinin bu yıl 10 Aralık prestijiyle 3 milyon 650 bini aştığı vurgulanarak, talebin yıl sonuna kadar iki katına çıkmasının beklendiği belirtildi.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMUYOR”

Pandemi sonrası artan yoğunluk, yılsonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve çeşitli sebeplere rağmen önceki yıllarda 8 bin olan pasaport talebi günde 48 bine ulaştı. üretim ve tedarik zincirindeki aksamalardan ise hiçbir vatandaşımız mağdur olmamaktadır.

EK ÇALIŞMA OLDUĞUNU AÇIKLANDI

Öte yandan vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek ve taleplerin en hızlı şekilde karşılanabilmesi için hafta içi ve hafta sonu fazla mesai yapılmakta, kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirilmiş, randevu için son tarih verilmektedir. 15 güne çıkarıldı. Ayrıca randevularına gelemeyen vatandaşlarımızın yerine aynı gün içerisinde ek randevu kapasitesi oluşturmak amacıyla randevu almaları mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu