Haber

Kocaeli Büyükşehir’den Dilovası’na köprü manzaralı seyir terası

Büyükşehir, Dilovası’na kazandıracağı seyir terasında sona yaklaştı. Seyir terası mükemmel manzarası ile Dilovalıların buluşma noktası olacak.

Kocaeli’nin dört bir yanına inşa ettiği sosyal tesislerle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, tesis atağını sürdürüyor. Bugüne kadar şehrin dört bir yanında parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir, Dilovası’nda içinde çocuk oyun alanı da bulunan tesisi hizmete alacak. Daha önce Dilovası ilçesindeki Adnan Kahveci Parkı’nı yenileyen ve ‘Eynerce’ adıyla yeni bir park yapan büyükşehir grupları, şimdi de Diliskelesi Mahallesi’nde Osmangazi köprüsüne bakan alana seyir terası adı altında harika bir tesis inşa ediyor.

KAFETERYA BİNASI YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Yılport Ulaşım Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yer alan 2.000 metrekare alana düzenlenen seyir terası, Osmangazi Köprüsü ve İzmit Körfezi’ne hakim manzarasıyla Dilovalıların en değerli buluşma noktalarından biri olacak. Bu kapsamda ekipler, projenin değerli bir parçası olan alana 150 metrekarelik çağdaş bir kafe inşa etti. Yemekhane binasının ilerleme oranı yüzde 95’e ulaşan ekipler, kalan çalışmaları tamamlamak için hummalı bir şekilde çalışıyor.

ÇOCUK OYUN KOMBİNASYONLARI KURULUR

Dilovası’nın yaşam kalitesini yükseltecek seyir terasına park eklendi. 180 metrekarelik park alanının birinci kat kaplamasını yapan Büyükşehir, daha sonra alana çeşitli oyun alanları kurarak buradaki kısmı tamamladı. Böylece çocuklar aileleri ile birlikte görüntü karşısında güzel vakit geçirebilecekler. Son olarak 580 metrekaresi yeşil alan olarak oluşturulan seyir terasında peyzaj çalışmasına kaldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşil alan olarak tahsis edilen yerlere çim serecek. Gözlem güvertesinin yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu