Haber

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’yi ziyaret eden Ukrayna lideri Zelenskiy’e küfürler yağdırdı.

Rusya ile 24 Şubat’tan beri savaş halinde olan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Zelenskiy, önceki gün savaş sırasında ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdi. ABD’ye giderek Joe Biden ile görüşen Zelenski, Rusya’nın da tepkisini çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Zelenskiy ve ziyareti hakkında çok sert konuştu.

ZELENSKİ’ye lanet okudu

Zelenskiy’nin ABD’deki görüşmelerinin Ukrayna ve ABD’nin barış istemediğini gösterdiğini belirten Zakharova, “Zelenskiy Batılı bir çocuk… Hatta bu mali destekten yararlanacak olanlar Zelenskiy’i ABD’ye getirdiler. Washington’daki görüşmeler ne Ukrayna’nın ne de ABD’nin barış istemediğini gösterdi. Çatışmaların sürmesinden yanalar.” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLERİMİZİN HEPSİNE ULAŞACAĞIZ”

Batı’nın Ukrayna’ya destek verdiğine dikkati çeken Zakharova, “Batı, Rusya ile uzun vadeli bir çatışmadan yana. Batı’nın Kiev yönetimine verdiği destek bunu doğruluyor. Sahadaki durumu dikkate alan Rus yönetiminin de belirttiği gibi.” ve ilgili gerçekler, Batı, Rusya ile uzun vadeli bir çatışmadan yanadır. Tüm hedeflere ulaşılacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu