Teknoloji

Meta Quest’te YouTube 8K Desteği Geldi

Piyasada istenen etkiyi yaratamamış olsa da Meta Quest’te YouTube için 8K video desteği getirildiği açıklandı.

Apple Vision Pro gibi piyasadaki rakiplerine karşı ön plana çıkamayan Meta Quest, iki yeni gelişmeyle yeniden gündeme geldi. Cihazların satışlarında hareketlilik yakalamak isteyen şirket hem fiyat indirimi hem de görüntü kalitesinde YouTube için yükseltme yaptı.

Meta Quest’te 8K Dönemi Başlıyor

YouTube’da yayınlanan 8K içerikler artık Meta Quest ile en üst kalitede izlenebilecek. Şu anda çok fazla video olmasa da kullanıcılar şu ana kadarki en etkileyici görüntü deneyimini Meta Quest ile yaşayabilecek. İlk testlerin etkileyici bulunduğu yeni özellik, kısa sürede sosyal medyada da dikkat çekmeyi başardı.

Meta Quest Fiyatı Düştü

Yeni özelliğin yanı sıra daha fazla kişinin Meta Quest satın alması adına fiyatta da düşüş yapıldı. 128 GB’lık en temel versiyon fiyatını 199 dolara çeken şirket, böylece ekonomik, kolay erişilebilir bir modeli de satışa sundu.

Ancak şu anda bu teknolojiyi deneyimlemek isteyenlerin ilk tercihi Meta Quest değil. Apple’ın Vision Pro modelleri kullanıcıların ilgisini daha fazla çekiyor. Her ne kadar Meta ve CEO Mark Zuckerberg Meta Quest’e daha çok güvenip, onun Vision Pro’dan daha iyi olduğunu söylese de satışlarda tam ters bir durum ortaya çıkmış durumda.

Meta Quest’te YouTube 8K Desteği Geldi

Daha İyi Demişti

Vision Pro piyasaya sürüldükten sonra konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Mark Zuckerberg, “Meta Quest 3 çoğu şey için Apple Vision Pro’dan daha iyi” demişti. Piyasada ortalama 3500 dolara satılan Vision Pro’ya karşılık 200 Dolarlık etiket fiyatına sahip olan Meta Quest modelinin neden tercih edilmediği de dikkat çeken bir ayrıntı. Zira ucuz olmasının yanı sıra büyük ekran deneyimi, 120 gram daha hafif oluşu, hareketlilikte bulanıklık yaratmaması Meta Quest’i bu alanda ön plana çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu