Haber

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Konağı kursiyerleriyle buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Kasabası Residence kursiyerleriyle bir araya geldi. Önder Ataç, “Eskişehir’de belediye olmanın ibadet gibi olduğunu düşünüyorum. İnsanların duasını almak, yüzlerini güldürmek çok önemli.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, hemen her fırsatta Eskişehirlilerle buluşmaya devam ediyor.

Başkan Ataç, geçtiğimiz günlerde Batıkent Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel Kasaba Evi’nin kursiyerleriyle bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya, Başkan Ataç’ın yanı sıra Mahalle Muhtarı Derya Can ve mahalle sakinleri katıldı. Belediyenin çalışmaları hakkında da vatandaşlara bilgi veren Önder Ataç, mahalle sakinleriyle yaptığı istişarelerin kaliteli hizmetle vatandaşlara ulaşması açısından çok değerli olduğunu kaydetti.

“BAZEN BUNLAR DÜNYADA İLKTİR”

Verilen hizmetlere ilişkin konuşan Başkan Ataç, “Belediye başkanlarının insanlara dokunduğu söyleniyor. Ama ben proje insana dokunursa çok daha farklı olacağını söylüyorum. Şimdi işin tanıtımı için yapılan hizmet gezilerinde neler yapıldığını görüyorsunuz.” Belediyemizin, inanın bunlar bazen Eskişehir’de, bazen de Türkiye’de ilkler oluyor.” “Türkiye’de ilk oluyor, dünyada da ilk oluyor. Mesela Türkiye’de Alzheimer Merkezi yok. Hele ki belediyelerde yok” dedi.

“HER ŞEY YANGIN MALİYETİNE GELİYOR”

Başkan Ataç, hayat pahalılığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Enflasyon fırladı, her şey prim yaptı. İlkokul çocukları beslenme çantalarında hiçbir şey olmadan dolaşıyor. Çocuklarımıza öğle yemeği paketleri hazırlayalım dedik. 25 bine yakın öğrenciye ulaştık. Üniversite öğrencileri için de aynısını yaptık. öğrencilere ücretsiz yemek veriyoruz. Burada da 150 bin genç üniversite öğrencimiz faydalandı. Başka şehirden gelen öğrenci bu enflasyon ortamında kira mı versin, kitap mı alsın, karnını mı doyursun? Çok keyifli çocuklar. Şimdiden Sosyal yardım konusunda çok güzel çalışmalar yapacağız. Aksi takdirde bu gidişle gençler ve çocuklar iyi okuyamayacak, hiçbir şey yaptıramayacaklar. “İyi beslenebilecekler… Halkımız gerçekten çok zor durumda kalacak.” zamanlar. Hep birlikte dayanışmayla yoksul aileleri daha iyi konumlara getirmeye çalışacağız.”

“ESKİŞEHİR’DE BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMAK İBADET GİBİDİR”

Başkan Ataç, “1999 yılında Kasaba Konutları ile başladık. Her zaman halka destek olmak aklımdaydı. Kasaba evlerini kurarken amacım kadınları konutlardan çıkarıp üreticiye dönüştürmekti. Bakın. , Cumhuriyet bir kadın darbesidir. Çünkü Atatürk kadınları hedef aldı. Dedemiz o kadar ileri görüşlü ki… Eskisehirliler de “Çok farklı. Yenilikleri çok iyi anlıyor, kabul ediyor ve hızlı bir şekilde destek veriyor. O yüzden bana göre, Eskişehir’de belediye olmak ibadet gibidir. İnsanların duasını almak, onların yüzünü güldürmek çok kıymetli bir şeydir. İyi ki hekimliği bırakıp belediye başkanı oldum.” dedi.

“ŞEHİR EVLERİ KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Muhtar Derya Can, “Kasaba Konutları özellikle biz kadınlar için çok değerli. Sosyalleşmek, kendimize vakit ayırmak açısından çok değerli. Liderimizin yaptığı her iş değerli ama buralar biz kadınlar için çok değerli. Bu konuda liderimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu